Domov » INDIJSKA KONOPLJA » Substrati BioBizz – Kako uporabljam Coco Mix, Light Mix in All Mix

Substrati BioBizz – Kako uporabljam Coco Mix, Light Mix in All Mix

Danes sem se odločil, da vam opišem, kako v mojem vrtu uporabljam BioBizz izdelke. Predvsem so to substrati BioBizz Grinšot . Ker sem potreboval večjo količino sem se dogovoril za ugodno ceno prevoza. Prednost substratov Biobizz je v temu, da so 100% organski. To je zelo pomembno, sploh če gojimo hrano ali zelišča, katera jedli, pili ali pa kadili.

Substrati BioBizz – razdelitev po namenu uporabe

Substrati BioBizz

Če pogledamo je linija substratov BioBizz v resnici razdeljena na tri izdelke, katere najdemo v različnih pakiranjih. Standardna pakiranja so 20 ali 50 l. Substrati so razdeljeni glede na namen uporabe in v resnici so substrati zemlje ali substrati kokosa. Tudi pakiranja so razdeljena po namenu uporabe. Na primer če delamo klone ali sadike je nesmiselno kupovati 50 l vrečo Light Mixa. Raje bomo kupili 20 l, ki bo čisto dovolj za naše klone ali sadike. Poleg tega se BioBizz substrat, če ni dobro zaprt tudi posuši, kar negativno vpliva na njegovo kvaliteto. V njemu odmrejo tudi določeni mikroorganizmi, kateri potrebujejo vodo.

Substrati BioBizz – za kaj jih uporabljam

BioBizz Light MixBioBizz Light Mix

Tega uporabljam za različne stvari in je substrat, katerega imam največ doma. Ima kar nekaj prednosti, saj je 100% organski in ima stabilen nevtralen pH. Biobizz Light Mix lahko uporabljamo za klone ali sadike, saj ni nevarnosti da bi jih ožgal. Sam BioBizz pravi, da je to substrat pri katerem želi uporabnik imeti čim večji nadzor nad hranjenjem rastlin. Primeren je za gojenje rastlin v zemlji, je pa popolnoma ne pognojen. To pomeni, da Light Mix-u vsa gnojila dodajate vi. Izredno primeren je tudi za konstanto pridelavo rastlin pod lučmi. V takem primeru želite vedno vedeti koliko hrane (hranil) dobijo vaše rože sploh če se gre za rastline kot na primer indijska konoplja. Take rastline, katere pridelujete pod lučmi, morate obilno hraniti in z Light Mix-om imate mnogo večji nadzor. (1)BioBizz All Mix zemlja v vrečah

BioBizz All Mix

Pri All Mixu je ena fora, katero moramo upoštevat. OBVEZNO zalijem Biobizz All Mix ter ga pustim 36 ur da miruje po možnosti čimbolj na sobni temperaturi. S tem dovolimo Pre Mix-u, ki je aktivno gnojilo in mikroorganizmom, ki so v njemu, da polno zaživijo. Pre Mix je mešanica 100% organskih gnojil, mineralov, elementov v sledovih in gliv v pravilnem razmerju. Njega uporabljam, za gojenje na prostem. V bistvu All Mix zmešam z Pre Mix-om, bat guano, worm casting in imam enkratno zemljo. Pri gojenju na prostem, je All mix kot tudi drugi substrati BioBizz, lahko odličen dodatek zemlji v kateri boste gojili rastline. (2)

BioBizz Coco Mix

Kokosov substrat je medij za gojenje v hidroponiki ali podobnem sistemu. BioBizz Coco Mix je zelo zračen, pa tudi vodo precej drži. Če mu hočemo povečat lastnost zadrževanja vode, mu dodamo še Perlit. Drugače ga pa jaz uporabljam tudi za dodajanje v Light Mix ali All Mix, da izboljša drenažo in strukturo substrata. Tudi pri Coco Mix-u, tako kot pri drugih substratih BioBizz, lahko uporabljamo gnojila in dodatke Biobizz ali katerega drugega proizvajalca.

Od vseh proizvajalcev substratov, sem se definitivno odločil za BioBizz substrate. Pa uspešno gojenje. (3)

Za želeni način gojenja moramo izbrati tudi primeren substrat in tu lahko izbiramo med substrati BioBizz. Večina kmetovalcev, kateri gojijo rastline v zaprtih prostorih uporablja predvsem Light Mix substrat. Razlog je v temu, da lahko bolje nadzorujejo gnojenje rastlin. Poleg tega pa tisti, kateri gojijo v hidroponiki, prisegajo na Coco Mix. To je najverjetneje najbolj kvaliteten kokosov substrat na tržišču. Hidroponični sistemi, narejena na osnovi Coco Mix substrata so zelo uspešni. Vsi tisti, kateri ne želite sproti gnojiti ali dognojevati rastlin, za vas je najbolj primeren substrat All Mix. Običajno ljudje naredijo iz njega “super soil” ali mešanico super zemlje. To je običajno mešanica bogato pognojene zemlje All Mix za dodatkom Bat Guano in drugih hranil.