Domov » INDIJSKA KONOPLJA » Gojenje konoplje v gozdu – Kako poteka guerila outdoor gojenje konoplje

Gojenje konoplje v gozdu – Kako poteka guerila outdoor gojenje konoplje

Ker je zelo priljubljena tema, smo se danes lotili objave gojenje konoplje v gozdu. Razložili vam bomo kako poteka outdoor gojenje konoplje ter katera gnojila potrebujete. Naučili vas bomo tudi, kako pripravite sadike konoplje za gojenje v gozdu. Med bonus nasveti pa najdete tudi na katere stvari morate biti pozorni pri gojenju konoplje v gozdu.

Gojenje konoplje v gozdu

Gojenje konoplje v gozdu – Postopek

Pri vsakem outdoor gojenju konoplje, ne glede ali je to v gozdu ali travniku, obstajajo neka pravila, katera nam pomagajo do bolj obilne letine. Predvsem je pomembno, da ima rastlina konoplje dovolj vode ter gnojil, saj je konoplja rastlina, katera potrebuje veliko hranil. Razlog je v temu, da ima indijska konoplja hitro presnovo in lahko zelo hitro gradi rastlinsko maso.

Postopek gojenja konoplje v gozdu bomo razdelili po točkah, da bo čim bolj razumljivo. Te točke, so naslednje:

Izbira lokacije za gojenje konoplje v gozdu – Lokacijo, kjer bomo gojili indijsko konopljo je potrebno skrbno izbrati,  saj s tem zmanjšamo nevarnost, da nas kdo vidi. Prav tako, je potrebno preučiti, kdo nas lahko vidi, ko se tja vozimo, prihajamo zalivati ali nosimo sadike v gozd. Poleg tega pa je potrebno rastlinam konoplje tudi nuditi čim več ur direktne sončne svetlobe. Prav zato je potrebno prostor skrbno izbrati saj v nasprotnem primeru ne bo dovolj pridelka.

semena konoplje

  1. Priprava in mešanje zemlje v gozdu – Pri gojenju konoplje v gozdu, je običajno lahko težava v prekisli zemlji. Nasploh je gozdna zemlja, sploh tam kjer so iglavci absolutno prekisla. Zato je najbolje, da gozdni zemlji primešamo tudi substrat, kot je Biobizz All Mix, Worm casting ter Bat Guano.
  2. Kalitev semena konoplje – V tej fazi, damo semena konoplje kaliti. Najbolje je, da jih za 24 do 30 ur damo v kozarec z vodo, da se lupina semena napije z njo. Nato pa jih damo med dva nasproti obrnjena krožnika, med katera smo postavili dve namočeni kuhinjski papirnati brisači. Točnejši postopek najdete na tej povezavi – kaljenje semena konoplje.
  3. Sajenje vzkaljenih semen v zemljo ali medij za gojenje – Ko semena konoplje vzkalijo in poženejo nekaj centimetrov kalčka je čas za sajenje v zemljo ali drug medij za gojenje. Ko semena konoplje posadimo, jih lahko že postavimo pod manjšo luč (najbolje z rdečim spektrom svetlobe – 3200° K – warm white) in tam naj ostanejo dokler ne pokukajo iz zemlje. Po nekaj dneh začnemo sadike konoplje zalivati z raztopino gnojila za ukoreninjenje. Ta faza traja nekje 2 tedna, nakar začnemo pripravljati sadike konoplje. To bo omogočilo razvoj zdravega in razvejanega koreninskega sistema in bodo vaše rastline pripravljene za gojenje konoplje v gozdu.gojenje konoplje na travniku
  4. Priprava primernih sadik za gojenje konoplje v gozdu – Sedaj so rastline konoplje že večje in jih lahko presadimo v večje lonce. V teh loncih bo indijska konoplja rasla, dokler jo ne presadimo v zemljo v gozdu. Sedaj smatramo, da je indijska konoplja v fazi rasti ali vegetacije, zato jo prestavimo pod bolj močne luči za gojenje. Luči za rast, kot se tudi imenujejo naj bodo vsaj 70 W in primerne za rast, torej nekje 4500° K. Rastline konoplje potrebujejo v tej fazi bolj modro svetlobo, katera je potrebna za razvoj konoplje. Čas osvetlitve konoplje naj bo 18/6, torej 18 ur svetlobe in 6 ur teme.
  5. Presajanje sadik konoplje v gozd – Sedaj ko je zemlja v gozdu pripravljena je čas, da vanjo presadimo naše sadike konoplje. Do sedaj so lepo zrasle in se razvile v zdrave in močne rastline. V zemlji v gozdu naredimo luknjo, v katero bomo položili naše sadike. Obvezno moramo sadike tudi zaliti, ko so enkrat presajenje.
  6. Faza cvetenja konoplje – Konopljo običajno presadimo v gozd nekje pred 21. junijem. Takrat se dan začne krajšat in bodo rastline konoplje lepo prešle v fazo cvetenja. Dobro je tudi dodati ponovno Bat Guano, kateri rastlinam konoplje dovaja fosfor in kalij, kar še dodatno spodbudi cvetenje pri konoplji. Pomembno je, da v fazi cvetenja ne ostane rastlina konoplje brez vode. Gojenju konoplje v gozdu zahteva redno zalivanje, saj če konoplja ne bo imela dovolj vode, ne bo naredila obilne letine.
  7. Pobiranje in sušenje konoplje – Ko je indijska konoplja zrela je čas da jo poberemo. Idealno je to nekje konec septembra ali začetek oktobra. Pozorni moramo biti, da ne začnejo prej jesenska deževja, kar bi nam ogrozilo pridelek. Za gojenje konoplje v gozdu se moramo kar dobro pripraviti. Vlaga lahko povzroči plesen na cvetovih konoplje ter nam v celoti ali le delno uniči pridelek. Tudi ko pobiramo indijsko konopljo je pomembno, da takrat ne dežuje, saj bi obstajala nevarnost da pridelek splesni med sušenjem. Konopljo sušimo od 3 dni pa vse do 14 dni, odvisno od vlažnosti prostora za sušenje ter pretoka zraka skozi njega. Več informacij najdete na povezavi – sušenje in curing indijske konoplje.

Oglejte si tudi video posnetek o guerila outdoor gojenju konoplje spodaj.

Vir: https://www.royalqueenseeds.com/blog-guerrilla-cannabis-growing-for-dummies–n77